Вечірнє засідання 20 червня
Верховна Рада 279 голосами схвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо трансфертного ціноутворення. Доповідач, міністр доходів і зборів Олександр Клименко, спрогнозував, що після його остаточного ухвалення впродовж трьох років до економіки України вдасться залучити понад 20 мільярдів гривень.
«Головною метою законопроекту є побудова дієвої системи державного регулювання трансфертного ціноутворення в Україні. Що це означає на практиці? Те, що держава отримає ефективні механізми, які дадуть змогу упередити неконтрольоване виведення капіталів з нашої країни до офшорів та юрисдикцій з низькими ставками оподаткування», — сказав міністр та додав, що з позиції державного патріотизму принципово, щоб податки залишалися в тій країні, де зароблено прибуток.
У першому читанні також ухвалено законопроект про внесення змін до держбюджету на 2013 рік щодо забезпечення безперервного функціонування відповідних державних реєстрів (у другому півріччі 2013 року для цих потреб пропонується виділити 354,5 мільйона гривень) та законопроект про внесення змін до Закону «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам». У разі його прийняття розмір надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А віком до 6 років з 1 липня збільшиться на 243 гривні та становитиме 1,354 тисячі гривень, а з грудня — 1,438 тисячі гривень. Для дітей віком від 6 до 18 років розмір надбавки з липня зросте відповідно на 302 гривні і становитиме 1,533 тисячі гривень, з грудня — 1 тисячу 628 гривень.
У цілому як закон схвалено зміни до Закону «Про схвалення Указу Президента України «Про направлення миротворчого контингенту для участі України у міжнародній миротворчій операції в Косово». За словами заступника міністра оборони Володимира Можаровського, сьогоднішня чисельність українського контингенту в Косово становить 163 військовослужбовці. А оскільки його фінансування де-факто здійснюється за рахунок коштів держбюджету, то це потрібно зафіксувати у цьому законі.
Верховна Рада 351 голосами ухвалила постанову про відзначення 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.