Міжнародну науково-історичну конференцію «Дружба народів СРСР — головна умова перемоги у Великій Вітчизняній війні» провели у Вінниці громадські організації «Україна—Росія», «Україна—Білорусь», «Україна—Вірменія», «Україна—Ізраїль», які діють на Вінниччині. Також до заходу долучились міжнародний союз громадських організацій «Київська Русь» та громадська організація «Вінничани у Москві».
— Учасники Великої Вітчизняної війни подали приклад того, як тісна дружба між народами стала запорукою перемоги над німецько-фашистськими загарбниками, за їхнім прикладом наводимо мости між трудовими колективами нашої області та держав Радянського Союзу, — наголосив у доповіді голова товариства «Україна—Росія» народний депутат України четвертого скликання Іван Бондарчук. — От і сьогодні ми підготували проекти договорів між Національним музеєм Миколи Пирогова у Вінниці та військово-медичним музеєм відомого хірурга у Санкт-Петербурзі, а також між двома сільськогосподарським товариствами — «Радівське» Калинівського району Вінницької області й агрофірмою Бєлгородської області Росії. За попередньою домовленістю, їх підпишуть під час обміну делегаціями.
На зустрічі міського голови Вінниці Володимира Гройсмана з керівниками названих товариств і організацій генеральний директор корпорації Російського машинобудування Артур Усенков запропонував співпрацю між очолюваною ним корпорацією і Вінницьким 45-м заводом. Наступного дня після конференції договір про співробітництво зі згаданою корпорацією уклала Ладижинська міськрада. Місто енергетиків визначило низку проблем, які вирішуватиме спільно з відомим російським підприємством.
Вінниця.