В Ужгороді підбили підсумки обласного конкурсу на кращу амбулаторію загальної практики сімейної медицини.
Конкурс проводився у два етапи. Перший — у районах, коли оцінювали медичні навички сімейних лікарів та діяльність амбулаторій. Переможці стали учасниками другого, обласного, етапу. Він передбачав перевірку показників діяльності медзакладів (із виїздом на місце), моніторинг теоретичних знань та практичних навичок учасників, оформлення паспорта закладу загальної практики сімейної медицини.
Отже, переможцями заключного етапу стали: Лариса Білич (с. Верхні Ворота, Воловецький район), Ганна Половка (с. Малий Раковець, Іршавський район). Саме вони отримали дипломи за перше та друге місця. Також переможниці з Воловеччини вручено сертифікат на отримання карети «швидкої допомоги». За другу сходинку сімейний лікар отримала сертифікат на комп’ютер. Третє місце посіла Оксана Миняєва (с. Кольчино, Мукачівський район), яка також повезла додому комп’ютер.
— Первинна ланка медичної допомоги — це те, чому ми нині приділяємо найбільшу увагу. Адже легше допомогти хворому ще на початку розвитку недуги, попередити її, ніж потім намагатися лікувати вже наслідки хвороби, які можуть виявитися невідворотними. З реформуванням медичної галузі вдасться також збільшити фінансування первинної ланки. Адже воно здійснюватиметься вже не за залишковим принципом — кошти виділятимуть на цю сферу безпосередньо, — сказав заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур у виступі перед сільськими медиками. 
 
Закарпатська область.