На фестивалі преси в Маріуполі, що став уже традиційним, гості мали змогу не лише познайомитися з новими виданнями, передплатити улюблені газети, а й поспілкуватися з журналістами та підказати їм свіжі теми. 
Як і попередніми роками, учасником свята була газета «Голос України». До столика парламентського видання підходили наші передплатники і давні друзі, завдяки яким газеті вдається бути актуальною й цікавою. Читачі ділилися відгуками про публікації, зокрема, щодо вільного доступу до водойм та несанкціонованого захоплення узбережжя Азовського моря. Не залишилися непоміченими і дискусії на сторінках видання про медичну і земельну реформи, соціальну підтримку ветеранів. Читачі похилого віку звернули увагу на інформацію про ініціативу комунального стоматологічного центру, який до Дня Перемоги запропонував безплатно зробити зубопротезування ветеранам. На думку співрозмовників, таку акцію варто було б продовжити до 70-річчя визволення Донеччини, яке відзначатимемо у вересні цього року.
Мешканці міста охоче брали примірники газети та називали теми для парламентського видання. Наприклад, батьки дітей, що займаються в одній із художніх студій, просили написати про роботу творчих центрів та створення кращих умов для розвитку школярів.
Маріуполь Донецької області.
 
На знімку: Леонід Василенко та ветеран-металург Анатолій Шаруда обговорюють публікації «Голосу України».
Фото Аліни КОМАРОВОЇ.