Інтернаціональна група c українською пропискою «Persona Grata» доспівалася до першого альбому. Він називається «ANEVA», що в перекладі з латинської мови означає «яскрава смуга неба». На запитання про те, чому саме така назва, лідер і продюсер групи Саїд Гафаров відповів: «А ви бачили, який світанок в Україні? Це яскрава смуга неба!»
Слоган альбому — «Музика, що народжує любов і пристрасть» — передає настрій і суть творчості групи, яка співає про кохання, взаєморозуміння й людські стосунки. Це музика дорослих чоловіків із певним життєвим досвідом.
«Persona Grata» зобов’язана своєю появою шпигунському скандалу, який спалахнув між Росією й Грузією. Приїхавши в цей час на гастролі в Москву, грузинські музиканти не змогли повернутися назад й сталі persona non grata. Їм довелося виїхати в Київ, який став для них домом. Тут вони легалізувалися й зібрали групу, назва якої символізує історію її появи. У колективу інтернаціональний склад і п’ять характерів, котрі ввібрали в себе щирість Грузії, шляхетність Азербайджану й мелодійність України. Музиканти грають поп, фолк, етніку, рок, співають п’ятьма мовами і винятково наживо.
Це змогли оцінити навіть діти. «Persona Grata» виступила 1 червня на Співочому полі на Дні молока.