Увечері 4 червня в Одесі біля опери відкрився ІІ Міжнародний фестиваль мистецтв, який проходить під патронатом голови Одеської облдержадміністрації Едуарда Матвійчука.
Усе почалося грандіозною виставою на відкритому повітрі — сценічною кантатою «Carmіna burana» — одним із найзагадковіших творів світового репертуару.
«Сам по собі твір Орфа написаний для простору. Те, що почують одесити, — це дуже сильно. І це має бути дуже цікаве рішення», — сказав перед виставою Валерій Раку, режисер-постановник «Carmіna Burana» в Одесі. Показ було заплановано ще на 1 червня, але його перенесли через ураган, що налетів на Одесу 31 травня. Нічна буря пошкодила відкритий майданчик, де повинні були урочисто відкрити фестиваль. Найбільших втрат завдано відео- й аудіоапаратурі, встановленій для трансляції кантати Карла Орфа.
Щоб відновити встаткування, довелося зібрати понад мільйон гривень. Саме таку цифру озвучив Едуард Матвійчук. 4 червня в Одесі цілий день лив дощ і, щоб вечірня вистава відбулася, хмари довелося розстрілювати з гармат. «Ми вже активно стріляємо. За нашими розрахунками, після 15:00 небо стане чистим. Перенести постановку в театр ми не встигнемо. Сподіватимемося на краще. Не можемо ж ми щоразу бігати від дощу!» — зазначив начальник Одеського обласного департаменту культури та туризму Владислав Станков. І похмурий день вияснився й дозволив провести концерт під чистим небом. Театральна площа перетворилася на велику сцену. Знаменита музика Карла Орфа лунала звідси на всю Одесу.
Одеса.