Демонтаж старої димової труби висотою 110 метрів розпочали на Єнакієвському металургійному заводі. Це — перший крок до спорудження на підприємстві нового цеху. Після реалізації проекту на заводі з’явиться принципово новий агломераційний комплекс, який відповідатиме всім сучасним екологічним та техніко-економічним вимогам. Це дасть змогу вдвічі збільшити продуктивність агломерату і водночас у сім разів скоротити викиди шкідливих речовин у повітря, повідомила прес-служба міської ради.

Мешканці Єнакієвого тривалий час скаржаться на пил і смог, які накривають місто. Про проблему почули на найвищому рівні: за ініціативи Президента України Віктора Януковича розроблено проект «Будівництво нової аглофабрики на ЄМЗ». Передбачається, що в її цеху буде використано сучасну та надійну технологію «MEROS» з очищення газів. Ще одним важливим елементом проекту є закритий рудний двір аглофабрики. «Ми вже розпочали два паралельні процеси: демонтаж старих будівель та узгодження документації проекту. Враховуючи, що аглофабрика — важливий економічний та екологічний проект, на два місяці ущільнили графік демонтажу», — зазначив генеральний директор підприємства Олександр Подкоритов.

Стару димову трубу розбиратимуть до кінця серпня, а потім на цій території споруджуватимуть новий цех. Вартість проекту — понад 360 мільйонів доларів.

Донецька область.