У Хмельницькому відкрито новий обласний перинатальний центр. 

Це вже десятий такий заклад у державі в рамках національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства і дитинства». Перший заступник глави адміністрації Президента Ірина Акімова заявила, що не побачила особливих відмінностей в оснащеності від тих центрів, які було раніше відкрито вже майже в половині областей країни. Вона переконана: це свідчить лише про загальну високу планку, поставлену і досягнуту саме в цій галузі медицини. Адже той рівень допомоги, який зможуть отримати пацієнти, тепер не різнитиметься залежно від місця їх проживання.
Завідувач відділення інтенсивної терапії Василь Чолій (на знімку) може порівняти новий центр із тим відділенням, що діяло на базі міського полового будинку і куди доставляли проблемних породіль з усього краю.
— Раніше нам просто не вистачало місця. Інколи траплялося й таке, що на шести спеціальних ліжечках доглядати доводилося вдвічі більше новонароджених. Тепер таких проблем не буде.
Перинатальний центр розрахований на дев’яносто ліжок для мам і дві з половиною тисячі пологів на рік. Минулого року в області народилися близько 15 тисяч діточок. Понад третина з них були недоношені, отже, потребували медичної допомоги та спеціального догляду.
 
Хмельницький.
Фото автора.