Обласна влада Вінниччини домоглася відновлення військової частини на території краю, розформованої два роки тому.

Військовий підрозділ дислокувався на території Гайсинського району. За словами голови Вінницької ОДА Анатолія Олійника, його присутність сприятиме формуванню ефективної системи територіальної оборони краю. У Міноборони підтримали клопотання обласної влади повернути підрозділ на місце колишньої дислокації.

Згідно з директивою Генштабу, до початку березня наступного року у військовому містечку мають відновити інфраструктуру, створити умови для розташування солдатів і офіцерів. За попередньою інформацією, тут базуватиметься мотопіхотна бригада.

— Першочергове завдання — відновити теплопостачання, — каже Анатолій Олійник. — Поки проведуть ремонтні роботи котельні, керівництво міськради Гайсина висловило готовність під’єднати військовий об’єкт до тепломережі міста. Це дасть можливість розпочати внутрішній ремонт приміщень.

Як стверджує очільник області, фінансуватиме роботи Міноборони. З метою прискорення відновлення об’єкта обласна влада вирішила звернутися до підприємців, благодійників із проханням поділитися коштами, матеріалами, робочою силою, щоб у найкоротші терміни створити належні умови для військових.

Вінницька область.