ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Зважаючи на численні факти порушення Конституції України та законів України при скороченні існуючої мережі закладів охорони здоров’я, що призвело до масових звільнень медичних працівників, а також на неналежне виконання державних цільових програм і комплексних заходів з охорони здоров’я, незадовільний стан реалізації проекту щодо запровадження екстреної медичної допомоги, поширення обігу та застосування небезпечних та фальсифікованих лікарських засобів, порушення законодавства України при здійсненні державних закупівель, неефективне використання державних коштів та зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Міністерства охорони здоров’я України, інших державних підприємств, установ та організацій у сфері охорони здоров’я та фармацевтичної галузі, відповідно до частини четвертої статті 89 Конституції України, статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:
1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення законодавства України при здійсненні державних закупівель, неефективного використання державних коштів та зловживань службовим становищем з боку посадових осіб Міністерства охорони здоров’я України, інших державних підприємств, установ та організацій у сфері охорони здоров’я та фармацевтичної галузі (далі - Тимчасова слідча комісія).
2. Тимчасовій слідчій комісії розслідувати факти порушення Конституції України та законів України при скороченні існуючої мережі закладів охорони здоров’я, що призвело до масових звільнень медичних працівників, а також стосовно неналежного виконання державних цільових програм і комплексних заходів з охорони здоров’я, незадовільного стану реалізації проекту щодо запровадження екстреної медичної допомоги, поширення обігу та застосування небезпечних та фальсифікованих лікарських засобів, порушення законодавства України при здійсненні державних закупівель, неефективного використання державних коштів та зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Міністерства охорони здоров’я України, інших державних підприємств, установ та організацій у сфері охорони здоров’я та фармацевтичної галузі.
3. Визначити, що кількісний склад Тимчасової слідчої комісії становить 13 народних депутатів України, виходячи із забезпечення пропорційного представництва в її складі від:
 
фракції шість народних
ПАРТІЇ РЕГІОНІВ - депутатів України;
 
фракції три народних депутати
Всеукраїнського України;
об’єднання
«Батьківщина» -  
 
фракції Політичної один народний 
партії депутат України;
«УДАР»
Віталія Кличка» -
 
фракції один народний 
Всеукраїнське депутат України;
об’єднання
«Свобода» -
 
фракції один народний
Комуністичної депутат України;
партії України -  
 
позафракційних - один народний
депутат України.
 
4. Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Диріва Анатолія Борисовича (фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»), заступником голови Тимчасової слідчої комісії - народного депутата України Гелевея Олега Івановича (фракція Всеукраїнське об’єднання «Свобода»).
5. Обрати до складу Тимчасової слідчої комісії таких народних депутатів України:
 
Ващук
Катерину Тимофіївну - фракція ПАРТІЇ
РЕГІОНІВ;
Донець
Тетяну Анатоліївну - фракція
Всеукраїнського
об’єднання
«Батьківщина»;
Журавського
Віталія  - фракція
Станіславовича ПАРТІЇ РЕГІОНІВ;
Іонову
Марію Миколаївну - фракція
Політичної партії 
«УДАР
Віталія Кличка»;
Лабунську
Анжеліку Вікторівну - позафракційна;
Мисика
Володимира - фракція
Юрійовича ПАРТІЇ РЕГІОНІВ;
Момота
Олександра - фракція ПАРТІЇ
Івановича РЕГІОНІВ;
Петренка
Павла Дмитровича - фракція
Всеукраїнського
об’єднання
«Батьківщина»;
Поляченка
Юрія - фракція
Володимировича ПАРТІЇ РЕГІОНІВ;
Спіріну
Ірину Дмитрівну - фракція
Комуністичної
партії України;
Шипка
Андрія Федоровича - фракція
ПАРТІЇ РЕГІОНІВ.
 
6. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
7. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - шість місяців з дня прийняття цієї Постанови.
8. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше п’яти місяців з дня прийняття цієї Постанови.
9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ,
15 травня 2013 року.
№ 236-VІІ.