У Харкові знову — великомасштабна надзвичайна подія. З людськими жертвами і численними госпіталізованими. Це вже третя НП за останніх півроку в багатоквартирних житлових будинках, яка забрала людські життя.

У двох попередніх випадках причиною трагедії стало необережне, некваліфіковане поводження з побутовим газом, у результаті якого один багатоквартирний будинок було частково зруйновано, а другий значно постраждав від ударної хвилі і пожежі. В останній же НП причиною пожежі, напевно, стала чиясь безпечність, а можливо — і посадове недбальство.
Цього разу загорілися технічні приміщення дев’ятиповерхового гуртожитку на вулиці Тимурівців, 33. Як повідомив помічник начальника ГТУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін, повідомлення про загорання надійшло 6 травня в 06:13 ранку. На місце події виїхали вісім пожежних обслуг. За три години пожежу було ліквідовано. Площа вигорання становить близько 800 кв. м.
Під час гасіння пожежі було врятовано 41 мешканця гуртожитку, 106 осіб евакуйовано. Близько десяти осіб госпіталізовано. Але винесених з вогню рятувальниками двох жінок — 1960 і 1967 року народження  — і молодика 1990 року народження врятувати не вдалося. Усі троє померли в машині швидкої допомоги.
Ігор Лупандін заявив, що осередок займання виник на третьому поверсі, звідки вогонь поширився вгору сходовими майданчиками. За його словами, сильному вогню сприяло захаращення технічних приміщень будівлі старими меблями і речами. А заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан підкреслила, що вогонь виник у шахтному відділенні будівлі, а також зазначила, що гуртожиток належить комерційним структурам — фірмам «Промбуд-2» і «Союз».
Двох дорослих і двох дітей, які постраждали під час пожежі, вчора було виписано з лікарні, а ще двоє напередодні самостійно залишили медзаклад.