Відбулася презентація альбому «Музей волинської ікони»
 
Книга-альбом побачила світ за державною програмою «Українська книга». Видання унікальне і за змістом, і за поліграфічним виконанням. На думку фахівців, альбом зможе гідно представляти нашу державу в книгозбірнях світу. Це одна з найкращих робіт «Видавничого дому АДЕФ-Україна». Наклад першого видання — тисяча примірників. Однак, як вважають його творці, з часом буде другий, третій... Адже попит на такі книжки не обмежений ні часом, ні кордонами.
У виданні показана колекція сакрального мистецтва Музею волинської ікони з докладним описом і повноколірними репродукціями. Отже, отримуємо цілісне уявлення про художні та стильові особливості феномена «волинська ікона».
Твори систематизовані у розділах: «Волинський іконопис XVІ—XVІІІ століть», «Релігійний живопис західноєвропейської традиції XVІІІ—ХІХ століть», «Різьблення і скульптура XVІІ — початку ХІХ століть». Окремий розділ присвячений Холмській чудотворній іконі Богородиці ХІ століття, унікальній пам’ятці візантійського мистецтва константинопольського письма, та містить статтю доктора мистецтвознавства, професора Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури Людмили Міляєвої — «Ікона Холмської Богоматері очима Якова Суші».
Книжка двомовна (українсько-англійська). Це 400 сторінок та 211 ілюстрацій. Привертає увагу і оригінальний дизайн: у всіх декоративних елементах оздоблення — рамках, заставках, форзаці, обкладинці — використані орнаментні мотиви тла волинських ікон.
Знайшлися на презентації й щасливчики, яким було вручено книгу-альбом. Ними стали головні книгозбірні області та бібліотеки духовних навчальних закладів Волині.
Волинська область.
Розмова митрополита Михаїла з виконавчим директором «Видавничого дому АДЕФ-Україна» Аллою Істоміною (у центрі) та завідувачкою художнього відділу Волинського краєзнавчого музею Зоєю Навроцькою була щирою і цікавою.
 
Що книжка прекрасно проілюстрована, видно вже із цих знімків. 
Фото автора.