Постанова Верховної Ради України

1. Провести в жовтні 2013 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення».
2. Запропонувати Кабінету Міністрів України до 23 вересня 2013 року підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, пропозиції до проекту рекомендацій парламентських слухань та визначити доповідача від Кабінету Міністрів України.
3. Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти здійснити необхідні заходи щодо організації парламентських слухань та внести пропозиції до їх рекомендацій.
4. Запросити для участі в парламентських слуханнях членів Кабінету Міністрів України, представників Міністерства освіти і науки України, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, покликаних забезпечити реалізацію державної політики у сфері загальної середньої освіти, загальноосвітніх навчальних закладів, працівників педагогічних вищих навчальних закладів, громадських організацій, які працюють у сфері загальної середньої освіти, профільних наукових установ, науковців, експертів.
5. Національній телекомпанії України та Національній радіокомпанії України за участю Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України забезпечити трансляцію парламентських слухань на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.
6. Управлінню комп’ютеризованих систем, Інформаційному управлінню Апарату Верховної Ради України та Дирекції телепрограм Верховної Ради України забезпечити аудіо- та відеотрансляцію парламентських слухань на телеканалі «Рада» та у мережі Інтернет.
7. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України забезпечити фінансування витрат, необхідних для організації і проведення зазначених парламентських слухань, стенографування, видання збірника матеріалів парламентських слухань.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ,
16 квітня 2013 року.
№ 190-VІІ.