На Миколаївщині стартував пілотний проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Відтепер у поштових відділеннях області всі бажаючі зможуть отримати потрібну інформацію про роботу державних органів влади, звернутися з відповідною заявою до керівників області чи району, сформувати потрібний пакет документів та відправити його за адресою, отримати довідку, субсидію на паливо тощо. Поки що «єдині вікна» надають 40 адмінпослуг, а до кінця року їх кількість зросте до 210.
Виконуючий обов’язки директора Миколаївської дирекції «Укрпошти» Андрій Мишкін повідомив, що найближчим часом буде відкрито 12 пунктів надання адміністративних послуг населенню: три в обласному, решта в районних центрах. А згодом — в усіх 325 поштових відділеннях. У кожному з них уже ведеться підготовка фахівців і технічне переоснащення.
Учасники проекту зазначають, що адмінпослуги на Миколаївщині наблизять до 922 населених пунктів області. Якщо людина за станом здоров’я не зможе самостійно прийти до поштового відділення, до неї завітає листоноша і допоможе оформити потрібний запит чи документи.
Миколаївська область.