До кінця нинішнього року Харків планує одержати статус міста з оптимальними умовами для життя дітей. Місто бере участь у проекті міжнародної організації ЮНІСЕФ «Місто, дружнє дитині», повідомила заступник харківського міського голови з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан під час зустрічі з делегацією ООН. За її словами, ця програма надає змогу проводити в Харкові всілякі заходи з розвитку охорони здоров’я, соціального забезпечення та освіти. Результатом цих заходів є сприятливі умови для народження і виховання дітей. Також цей проект спрямований на захист громадянських прав дитини.
Харків долучився до національного проекту торік. «Цей проект надасть місту певного статусу. До того ж Харків — перше велике місто, в якому ЮНІСЕФ впроваджуватиме цю програму. Ми плануємо одержати цей статус уже до кінця цього року», — підкреслила Світлана Горбунова-Рубан. 
ЮНІСЕФ запропонував Харкову брати участь у цьому проекті, бо вже давно ознайомлений з харківськими ініціативами у сфері надання соціальних послуг і проектом центру раннього втручання, що працює в Харкові вже багато років.