У Харкові планують створити маневрений фонд житла. Він нараховуватиме близько 150 квартир. Про це повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес.

— Такому місту мільйоннику, як наш, давно потрібен резервний фонд житла, куди можна буде тимчасово відселяти людей з будинків, які постраждали в результаті надзвичайних подій. Або з тих, які необхідно капітально ремонтувати, — каже він. — Коли сталися вибухи у багатоповерхівках на вулиці П. Слинька і на Московському проспекті, нам довелося розселяти мешканців у готелі, де вони жили до повної реконструкції їхніх будинків. Для міського бюджету це дорого, а для людей не дуже зручно. До того ж ми маємо думати на перспективу. У Харкові запланована реконструкція старих п’ятиповерхівок. Їх у нас не один десяток. А для того щоб швидко і якісно виконати капітальний ремонт такого житла, звичайно, необхідно відселяти людей.

Харківський міський голова зазначив, що у місті добудовують і переобладнують кілька будинків, які й формуватимуть резервний фонд житла. Кошти для його створення вже виділено.