Семеро народних депутатів із Львівщини і Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій звернулися до керівника Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса з проханням прислухатися до голосу виборців, які вимагають пере-глянути сумнівні призначення керівних кадрів у районах.

Так начальником фіскальної служби Сокальського району призначили чиновника, який відповідно до Закону «Про очищення влади» не має права займати керівні посади в органах державної влади.

«Коаліція демократичних, проєвропейських партій у новообраній Верховній Раді України восьмого скликання, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та члени новообраного Кабінету Міністрів задекларували проведення якісних, швидких і, наголошуємо, радикальних реформ у всіх сферах держави. Насамперед розпочали з очищення всіх гілок влади від представників, ставлеників, «смотрящих», а також безпринципних виконавців указівок колишньої корумпованої і бандитської влади. У законі чітко зазначено, що під люстрацію підпадають чиновники, які працювали на керівних посадах органів державної влади в період із 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року», — йдеться у зверненні народних депутатів. Тому й виникло запитання: чому начальником фіскальної служби Сокальського району Львівської області призначили регіонала Лотоцького Ярослава Івановича, який з 2005-го по березень 2012 року працював на посаді начальника Миколаївської ОДПІ Львівської області; з квітня 2012-го по липень 2013-го — першим заступником начальника ДПІ у м. Трускавці; з липня 2013-го — начальником Радехівського відділення Сокальської ОДПІ ГУ Міндоходів у Львівській області.

 

Львів.