В області створюється система ранньої діагностики ракових захворювань. Для обстеження населення до адміністративних територій області щотижня виїжджає група фахівців-медиків онкологічного диспансеру.
Уже обстежено близько 700 осіб, і майже у двадцяти випадках виявлено захворювання на рак на ранній стадії. За рік онкологи планують відвідати кожну територію двічі.
За словами лікарів, їхній медичний заклад оснащений сучасним обладнанням, що дає змогу визначити захворювання на ранній стадії і провести повноцінне лікування. Лише деякі регіони України можуть зрівнятися з луганчанами за технологічним і кваліфікаційним рівнями. За словами завідувача проктологічного відділення диспансеру Леоніда Циганка, останніми роками значно прогресує колоректальний рак (рак товстої і прямої кишки).
Щорічно в області фіксується близько 1000 випадків злоякісних новоутворень і понад 600 осіб помирають. «Якщо запрацює система ранньої діагностики, — вважає Леонід Циганок, — рак не посідатиме провідне місце серед захворювань».
Луганська область.