Український письменник Михайло Прудник, головний редактор журналу «Перець», став переможцем міжнародного гумористичного конкурсу «Алеко», що проводиться в Болгарії.

Про це повідомили з Міжнародного фонду «Алеко Константінов», який спільно з громадою міста Свіщова і гумористичною газетою «Стиршел» («Шершень») проводять конкурс на краще гумористичне оповідання.

Авторитетна нагорода Михайлу Пруднику присуджена за оповідання «Не на тих напали!».

На конкурс надійшло 98 творів 78 авторів з 20 країн. Серед них Україна, Росія, Бразилія, Китай, США.

Нагородження переможця конкурсу за 2012 рік відбулося у Свіщові під час святкування 150-ліття від дня народження болгарського письменника-сатирика Алеко Константінова. Серед гостей свята була і віце-президент Болгарії Маргарита Попова, яка особисто привітала нашого земляка з перемогою.

Цей конкурс проводиться з 1966 року. Його вигравали такі відомі письменники, як Генріх Белль (нобелівський лауреат) і Еріх Кестнер (Німеччина), Ефраїм Кішон (Ізраїль), Ерскін Колдуелл і Уїльям Сароян (США), Моріс Дрюон (Франція)... Вітаємо!

Вл. інф.

Редактор болгарського тижневика гумору і сатири «Стиршел» Михайло Вешин вітає свого колегу — Михайла Прудника (праворуч).