Зиму, схоже, ми все-таки пережили. На термометрі за вікном уже плюс. Але грип та ГРВІ разом зі снігом іти не збираються. 

Терміни епідемії грипу в цьому сезоні фахівці у своїх прогнозах переносили кілька разів. І нині небезпека ще не минула. Аномальний початок весни, виснаження імунної системи, авітаміноз, різкі перепади температур, калюжі під ногами, закінчення весняних шкільних канікул — цю пору року респіраторні захворювання люблять навіть більше, ніж морозну зиму.
Віруси небезпечні не лише для нашого здоров’я, а й для гаманця. «Голос України» спробував підрахувати, у скільки сьогодні стане «похворіти» жителям України. Ми склали протигрипозний кошик, куди ввійшли найзастосовуваніші під час застуди і грипу медпрепарати, й промоніторили ціни на них в аптеках Вінниці, Запоріжжя, Хмельницького, Севастополя та Донецька (зазначено середні показники ціни).
Отже, елементарний набір медикаментів для лікування сезонної застуди в середньому коштуватиме українцеві 234,3 гривні. До того ж у Вінниці похід в аптеку за цим переліком препаратів стане на десять гривень дешевше, ніж у Хмельницькому.
Фотоетюд Анастасії СИРОТКІНОЇ.