З ранку до вечора вівторка йшли переговори у сесійній залі Тернопільської обласної ради, але засідання 45-ї сесії, яка триває з листопада минулого року, так і не відбулося. Вранці зареєструвалося 49 депутатів замість 61, необхідних для кворуму. Найменше — з фракції «Свободи»: 8 із 34. Свободівці вимагали спочатку ввести 16 своїх депутатів замість вибулих. Після довгих консультацій між керівниками фракцій і головою облдержадміністрації Валентином Хоптяном вирішено було перенести засідання сесії на 15-ту годину.

Представниця фракції «Свободи» Марія Чашка зобов’язалася забезпечити приїзд своїх депутатів, а Валентин Хоптян — присутність на засіданні територіально-виборчої комісії членів від Партії регіонів. У своїх виступах представники всіх фракцій запевняли, що розуміють, наскільки важливо прийняти бюджет області, створити центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Тернопільщина залишається єдиним регіоном, де досі не прийнято головний фінансовий документ області й немає такого центру. Це негативно позначається на житті області, тому в залі було багато керівників управлінь, установ та організацій. Однак їхні сподівання були марними: кворуму до вечора так і не зібрали. По одному голосу забракло як депутатам, так і територіально-виборчій комісії. Чергове засідання сесії призначили на 2 квітня. До речі, з початку року через політичне протистояння зірвано їх аж шість.

Тернопільська область.

Коментар

Михайло ДЖУС, головний лікар Тернопільської міської станції швидкої допомоги:

— Кошторис першого кварталу повністю вичерпано. Аванс своїм працівникам ми ще виплатили, а на зарплату коштів немає. За бензин заборгували 300 тисяч гривень, за запчастини — 200 тисяч. Забезпечення тримається на особистих зв’язках, але більше давати в борг ніхто не хоче. Найгірше те, що не можна провести тендер на закупівлю медикаментів. Гроші держава виділяє на центр екстреної медицини та медицини катастроф, а він в області не створений. Досі ми працювали на минулорічних запасах, проте вони вже вичерпані. Як можна виїжджати на виклики без ліків? Ситуація катастрофічна...