Листівки з уривками віршів Кобзаря, які й нині звучать актуально, 9 березня роздавали перехожим члени молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив». Відбулося це в багатолюдних місцях Тернополя, а також у національних економічному та педагогічному університетах. Організатори акції мали за мету донести слово поета до сучасників, відновити зацікавленість його творами. Шевченко ніколи не застаріє, переконані вони. Хіба не актуально нині звучать його слова про те, що гірше ляха свої діти розпинають неньку-Україну? Усіх охочих молодіжна організація запросила на перегляд документального фільму «Мій Шевченко».
Шевченківські дні у Тернополі тривали з 7 до 13 березня. У програмі — відкриття виставки архівних документів, пов’язаних з життям і творчістю Кобзаря (свого часу він побував в археологічній експедиції у Почаєві та Вишнівці), виставка картин та поштових листівок, літературно-мистецьке свято «На вічнім шляху до Тараса», покладання квітів до його пам’ятника.
До 200-річчя від дня народження поета управління культури і мистецтв міської ради планує запросити лауреатів Шевченківської премії. «Це буде справжній десант відомих людей», — обіцяє начальник управління, поет і бард Олександр Смик. Кобзаря вшанують у кожному місті й селі області.
 
Тернопільська область.