Фаталісти стверджують: хоч у печі заховайся, а що з тобою має статися — те й станеться. Езотерики заперечують: хочеш притягувати в життя позитив — мисли позитивно. Але як немає однакових людей, так і немає однакових доль. Завжди комусь щастить більше. Хіромант і фізіогноміст з Грушівки Ніна Нікіта (на знімку) переконує: майбутнє — не вирок. Ми в змозі його змінити. Якщо знати, де впадеш — зможеш вберегти себе або рідну людину від нещастя. У цьому Ніна Павлівна намагається допомогти кожному, хто наважується попросити її заглянути у майбутнє, бо попереджені — не приречені. 

— Ніно Павлівно, розкажіть, а хто такий хіромант і фізіогноміст?

— В Індії, Китаї, Стародавньому Єгипті не одружувалися, поки не бачили руки нареченої. Адже, як писав ще Аристотель, «лінії на руці накреслені не без причини». Хіромантія — мистецтво визначати характер людини і передбачати долю по лініях, зморшках, складках і горбках, якими покрита долоня.

Глянути на незнайомця й одразу визначити його характер може фізіогноміст. Риси обличчя характеризують той чи інший тип людини, інтелект і обдарованість. Якщо хіромантія — мистецтво, то фізіогноміка — ціла наука.

— Багато людей знають про такий спосіб «прочитання» людини. Але мало хто займається цим професійно. Чому вас це зацікавило?

— Я 30 років викладала у школі хімію, біологію, анатомію та фізіологію людини. Хіромантією і фізіогномікою почала цікавитися давно, але зелене світло цим знанням дали після розпаду СРСР. Помітила, що дуже багато збігів у людей між характером і лініями на руці та рисами обличчя. І тоді вже почала вивчати досконаліше.

— Дивлячись на людину, що одразу про неї ви можете сказати?

— Спочатку визначаю зріст. Найкращі — люди середнього росту. Найхитріші — низького, потайні — високого і з сутулими плечима і глибоко посадженими очима. Є кілька форм облич. У кого квадратне — завжди веселі, мужні. Людям з продовгуватим обличчям порадила б бути дещо сміливішими, відважнішими, тому що вони боягузи, як і ті, які мають скошене підборіддя. Трикутне — у фанатів науки. Люди із широким роздвоєним підборіддям можуть мати проблеми з хребтом. Ніс розповідає про вміння заробляти гроші. І так по кожній рисі обличчя.

— А далі людина показує вам свої долоні...

— Так. Дивлячись на руки, можна підказати, в якій професії людина буде успішною. Аналізують активну руку — залежить від того, хто перед тобою: шульга чи правша. Пасивна долоня — генетичний набір, з яким народжуємося. Активна — те, що можна удосконалити у житті.

Вважаю, що людина у змозі скорегувати своє майбутнє, якщо повірить у це.

— Вам вдавалося людей попереджати про якісь нещастя?

— Вдавалося. На руці написане і добре, і погане. Якщо знати наперед про погане, можна попередити біду, переломи, складні операції.

— Можливо, ясновидці — ті ж хіроманти?

— Не можу відповісти. Але хіромантія — біла магія. Я не знімаю вроки, не читаю примовлянь...

— Чи не важко вам жити із такими знаннями, адже спілкуючись з рідними, ви, певно, знаєте, що на них чекає?..

— Жити потрібно і з цим також. Але якщо є можливість змінити майбутнє, варто цим скористатися.

 

Чернівецька область.

Фото автора.

P.S.Під час нашої розмови з Ніною Павлівною я пригадала фільм «Ванга. Предсказание». Відома провидиця намагалася попередити загибель рідного брата на війні. Якби той не пішов воювати — прожив би довге і щасливе життя. Ванга могла попередити, але не могла змінити волю брата...