Народні обранці Валерій Пацкан і Роберт Горват, а також голова облосередку партії «УДАР» Ростислав Буланов зустрілися із закарпатськими журналістами і проаналізували підсумки другого депутатського форуму цієї політсили, а також початок роботи нового складу парламенту.

Насамперед прозвучала теза, що ця партія залишатиметься в парламентській коаліції у складі Блоку Петра Порошенка і реалізовуватиме заявлене — економічний підйом і завершення війни, але на майбутні місцеві вибори йтиме самостійно. І кожен п’ятий мандат відведе молодим кандидатам, оскільки в їхні партійні лави щодалі вступають багато активних і амбітних юнаків та дівчат. В. Пацкан наголосив, що «ударівці» пропонують обирати сільських і селищних депутатів за мажоритарною системою, а всіх районних і обласних — за відкритими партсписками. І прагнуть стати тією реальною політсилою, яка все задеклароване доводить до кінця. Тому партія й стає цікавою для порядних і фахових людей, які мають прийти до органів місцевого самоврядування, щоб витворити його за європейським зразком, а далі будувати всю Україну сучасною й розвиненою державою. Кожні два-три роки має змінюватися керівництво облпарторганізації. За місяць-два до виборів у місцеві ради партія оприлюднить списки кандидатів, щоб громади могли їх публічно обговорити.

У міжфракційній депутатській групі «Закарпаття», яку в українському парламенті очолює В. Пацкан і до якої ввійшли 11 обранців, запровадять вахтовий метод керівництва. Мета — обстоювати інтереси Закарпаття в державних структурах. Р. Горват сказав, що йому подобається діяльність нинішньої Верховної Ради, хоча висловив і певні побажання, які б мали поліпшити її роботу.

В. Пацкан також повідомив, що побував вісім разів у зоні АТО, але не проситиме відповідного статусу, бо його основна мета — визволити з полону земляків, і робить це він досить успішно з генералом Володимиром Рубаном. Тому всіх закарпатців-полонених визволено, за винятком одного — Віталія Маринця із села Керецьки. Але робота триває і народний обранець сподівається на успіх.

Обидва депутати заявляють, що віддаватимуть усі сили, щоб належно виконувати свої обов’язки й обстоювати права виборців та розбудовувати державу.

Ішлося і про низку інших важливих економічних і політичних питань життєдіяльності як області, так і України.

Закарпатська область.

Валерій Пацкан (праворуч), Ростислав Буланов і Роберт Горват (ліворуч).