У Харкові правоохоронці знешкодили організовану злочинну групу, яка орудувала на ринку нерухомості, а точніше — розшукувала громадян, які морально опустилися та втратили зв’язок з родичами, і відбирала в них житло. Про це заявив начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков, наголосивши, що організатором групи був капітан міліції, оперуповноважений, який спеціалізувався на боротьбі із... шахрайством.
Поплічниками були працівник соціальної служби і ще кілька так званих бритоголових, котрі залякували жертв.
Схема скоєння злочину була банальна. За допомогою співробітника однієї із соціальних служб зловмисники виявляли неблагонадійних осіб, потім підводили їх під інкриміновану статтю, чинили тиск і змушували переписувати нерухомість на членів ОЗГ. Загалом слідство розглядає 14 випадків злочинних дій, зокрема, незаконне проникнення в житло, незаконне використання службового становища працівником міліції, незаконне носіння зброї та інші порушення закону.
Злочинне угруповання діяло близько півроку. За цей час зловмисники спробували привласнити кілька квартир, але завершити переоформлення прав власності їм не вдалося. Усі вони були затримані й перебувають під арештом.
Харків.