Цю інформацію оприлюднили на засіданні постійної комісії Рівненської обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту під час обговорення проекту Стратегії розвитку Рівненської області до 2020 року.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Ігор Тимошенко повідомив обласним обранцям, що загалом Рівненська область за рахунок усіх податків та зборів отримує у рік 5,8 млрд. грн., а потребує на своє утримання — 6,2 млрд. грн., тобто для повного самозабезпечення Рівненщині бракує ще 400 млн. гривень.

Де їх знайти, знає голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов:

— Додатковими джерелами фінансування місцевих бюджетів може стати реєстрація великих підприємств, організацій не в столиці, як нині це робиться, а тут, за місцем їх фактичної діяльності, і сплата всіх податків до місцевих бюджетів Рівненщини, — каже він.

Крім того, на переконання членів постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту, самодостатності Рівненщини сприятиме якнайшвидше проведення адміністративної реформи, яка покликана змінити систему розподілу податків та механізм формування бюджетів різних рівнів.

Ірина БОВСУНЮК, працівниця Рівненської обласної ради.