На черговому сесійному засіданні Кіровоградської міської ради депутати спробували розглянути проект рішення «Про затвердження Положення про порядок встановлення режиму роботи підприємств торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг на території міста Кіровограда».
Ішлося про впорядкування у Кіровограді діяльності магазинів продовольчих товарів та закладів харчування, що продовжують роботу після 20-ї години вечора. Усіх, хто зачиняється пізніше чи працює цілодобово, у разі прийняття рішення змусять отримувати додатковий дозвіл.
Варто зазначити, що після запровадження заборони на торгівлю алкоголем після 22-ї години в місті й так важко знайти магазини, які б працювали цілодобово. Такий режим роботи став для продовольчих крамниць невигідним.
Заклади громадського харчування відкриті переважно до 23-ї, тобто перепрацьовують зайві три години. Саме їм і потрібен буде додатковий дозвіл. Сьогодні його теж вимагають, але лише в тому разі, якщо підприємство бажає працювати з 23-ї вечора до 7-ї ранку.
Дехто з бізнесменів вбачає в такому «спрощенні» прямий шлях до корупції, окремі представники громадськості підтримують міську владу, аргументуючи це турботою про молоде покоління та громадський спокій.
Що переможе — здоровий глузд чи бажання все поставити в рамки, покаже час. Прийняття рішення відкладено.
 
Кіровоградська область.