Голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук та голова обласної державної адміністрації (ОДА) Михайло Вишиванюк домовились удвічі більше виділяти коштів на реалізацію громадських ініціатив. (Торік на проекти, запропоновані місцевими громадами, влада Прикарпаття виділила 84 мільйони гривень.)

Але, як і в попередні роки, кошти отримають ті населені пункти, громади яких активно залучаються до розв’язання щоденних проблем, а сільські голови усіляко сприяють такій самоорганізації мешканців.

Адже окремі з них, не чекаючи ніяких дотацій та субвенцій, самі організовують мешканців, створюють громадські ради у селах та ради старійшин. Михайло Вишиванюк переконаний, що завдяки раді старійшин, яка функціонуватиме в кожному селі, можна вирішити багато практичних питань, зокрема, навести лад і зробити населені пункти охайними. Зрештою для того, щоб полагодити перекривлений паркан, викосити будяки біля хати чи позамітати вулицю, де живеш, державної допомоги не потрібно.

Саме на таких простих і можливих до виконання речах акцентував увагу очільник Прикарпаття на установчих зборах з формування нового складу Громадської ради при ОДА.

«Де працює громада, там вирішується дуже багато питань. Громада — це ініціатива, це контролюючий орган, критикуючий і генеруючий. І саме громада має бути надзвичайно дієвою», — переконаний голова ОДА.

Михайло Вишиванюк висловив сподівання, що представники Громадської ради продовжать давати реальні, конструктивні пропозиції для розвитку області, «стануть джерелом інформації» про основні проблеми і труднощі, які турбують мешканців Прикарпаття. А також зазначив, що активна участь громадян — запорука розвитку області. Цю аксіому він запропонував запам’ятати і присутнім у залі головам райдержадміністрацій.

Громадську раду при облдержадміністрації, за рішенням присутніх на установчих зборах, удруге очолив голова Товариства Червоного Хреста в Івано-Франківській області Валерій Старченко.

Івано-Франківськ.