У четвер у Вінниці розпочалася Всеукраїнська акція протесту «Вставай, Україно!», яку опозиційні сили мають намір провести у всіх областях держави. Її заключним акордом має стати марш протесту в Києві, запланований на 18 травня цього року.
Протестувальники пройшли головною вулицею обласного центру — Соборною. Очолили колону лідери опозиційних парламентських фракцій: «Батьківщини» — Арсеній Яценюк та ВО «Свобода» — Олег Тягнибок. Відсутній був керівник фракції «УДАР» Віталій Кличко, котрий у цей час перебував за кордоном. Хоча представники партії «УДАР» також узяли участь в акції.
У голові колони несли велике полотнище державного прапора розміром 15х7 метрів. На мітингу, що відбувся перед будинком облдержадміністрації та обласної ради, крім Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока, також виступав народний депутат України від Вінниччини Микола Катеринчук.
За словами промовців, акцію «Вставай, Україно!» спрямовано на проведення кардинальних змін у житті суспільства. Утім, серед присутніх на зібранні були й такі, хто не підтримує методи 
збурювання людей. «Ми обирали народних депутатів не для того, щоб вони мітингували, — каже 40-річний чоловік. — Нехай спочатку самі покажуть приклад злагодженої роботи, помиряться між собою, а тоді вже йдуть до людей...»
Вінниця.