Комунальне підприємство «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» за підсумками минулого року визнано одним із кращих у державі. Муніципальним транспортом у місті над Бугом перевезли пасажирів більше, ніж у деяких містах-мільйонниках. За цим показником Вінниця на третьому місці після Києва і Донецька. Про це повідомили у департаменті інформаційної політики міськради.

П’ять трамвайних, 14 тролейбусних та дев’ять автобусних маршрутів у Вінниці забезпечують пасажироперевезення на рівні найбільших обласних центрів. У першу п’ятірку за обсягами перевезень муніципальним транспортом увійшли чотири міста-мільйонники та Вінниця з населенням трохи менше 400 тисяч. Кількість пасажирів, які скористалися протягом минулого року вінницьким громадським транспортом, сягнула 143,6 мільйона. Увесь муніципальний транспорт і приватні маршрутки працюють в єдиній мережі під контролем КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління». На маршрути щодня виходить 175 одиниць електротранспорту, 22 муніципальних автобуси та 247 маршруток. За рік роботи за новою системою вдалося модернізувати транспортну інфраструктуру (відновлено проект з розширення трамвайної колії, розпочато капітальний ремонт тролейбусів, збільшено кількість автобусів великої місткості). Наступним етапом стане запровадження електронних проїзних квитків та завершення робіт з GPS-навігації.

Нещодавно на маршрутах міста з’явилися екоавтобуси. Вони обладнані двома видами двигунів — дизельним і електричним, що сприяє зменшенню викидів в атмосферу. Наприкінці місяця у рейс вийдуть ще чотири автобуси марки «Іkarus E91» середньої місткості (на 64 пасажири кожен), які працюватимуть в експрес-режимі. Це транспорт з низькою підлогою, спеціально призначений для міських перевезень, обладнаний кондиціонерами та місцями для інвалідів-візочників.

За словами міського голови Володимира Гройсмана, у Вінниці й надалі планують замінювати маломісткі маршрутки на більш комфортабельні автобуси.