Люди у білих халатах на Херсонщині, замість доплат до мізерних окладів за свою важку, а часом і небезпечну працю, в яких їм через економію відмовляють розпорядники місцевих бюджетів, отримують «винагороду» у вигляді непоправних каліцтв та важких недугів. Регіональний комітет профспілки працівників охорони здоров’я зібрав дані про помітне зростання захворюваності серед тих, хто сам рятує життя. За відомостями профспілкових активістів, торік інвалідами в краї стали вже 108 лікарів, медсестер та санітарок, тоді як у 2011-му — 98, захворіли на туберкульоз 27 медиків проти 20 — у 2011-му. На додачу в електронних ЗМІ обласного центру з’явилася новина про медсестру однієї з лікарень, котра підхопила ВІЛ-інфекцію від хворого «через шприц», але управлінці від медицини поки що не підтверджують і не спростовують її — кажуть, розбираються.
На колегії обласного управління охорони здоров’я лідер комітету профспілки Микола Гайдученко наголосив, що перебіг подій набуває загрозливого характеру, і його ніхто регулярно не відстежує.  Колись при раді профспілок 
Херсонщини існувала посада довіреного лікаря, котрий займався цією роботою. Але зараз грошей на зарплату для нього немає.
Херсонська область.