За час реалізації проекту «Молодь і влада» в ньому взяли участь, а точніше, простажувались у структурних підрозділах облдержадміністрації та виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 960 студентів-старшокурсників.
Нещодавно завершився черговий етап проекту і 36 молодих людей з рук міського голови Віктора Анушкевичуса та заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації (ОДА) Ігоря Зварича отримали сертифікати про завершення стажування у місцевих органах представницької та виконавчої влади. 12 студентів проходило практику в ОДА, 24 — у міськвиконкомі.
Упродовж двох місяців юнаки та дівчата, які долучилися до проекту, працювали у структурних владних підрозділах. Найбільш успішні та переконані за результатами стажування отримали не тільки сертифікат, а й зачислені до кадрового резерву облдержадміністрації та міської ради. До слова, в Івано-Франківському міськвиконкомі сьогодні працюють 27 колишніх учасників згаданого молодіжного проекту. І міський голова Віктор Анушкевичус дуже пишається цим, оскільки впродовж двох каденцій головування завжди робив та робить ставку на омолодження виконавчого апарату.
Звертаючись до учасників проекту, міський голова зазначив, що завжди намагається особисто зустрітися з молодими людьми, які беруть участь у проекті на його старті та фініші, адже це дає можливість простежити, як змінюється уявлення молоді про владу. «Хочу подякувати усім вам, що ви є такими ініціативними. Я особисто дуже дорожу проектом «Молодь і влада». Зараз точиться багато розмов, що молодь вже не та, що молоді люди увесь час в Інтернеті, в телевізорі, а цей проект доводить протилежне, даючи можливість оцінити весь творчий потенціал сучасної молоді», — наголосив Віктор Анушкевичус.
Попри державницькі будні, стажери проекту брали участь у різноманітних майстер-класах, дебатах, благодійних акціях, їздили в інші регіони для ознайомлення з роботою молодіжних організацій та органів виконавчої влади, знайомилися з відомими людьми краю.
Вл. інф.