У харківському ВАТ «Турбоатом», у ковальському цеху, введено в експлуатацію термічну газову піч чеської компанії «Тах-Тех». Як повідомили у прес-службі заводу, зарубіжні фахівці здійснили установку обладнання й навчання персоналу.
Нова піч призначена для термообробки поковок і заготовок з вуглецевих, легованих і нержавіючих сталей масою до 10 тонн. Максимальна температура їх обробки сягає 1150 градусів. Обладнання повністю автоматизоване. Нова піч із висувним подом відрізняється особливою продуктивністю. За рахунок зносостійкої волоконної ізоляції й використання високошвидкісних пальників зменшується час нагрівання й охолодження печі, що дає змогу знизити витрату енергоресурсів. Нове обладнання істотно розширить технологічні можливості підприємства, забезпечить виробництво виробів вищої якості, дасть можливість поліпшити екологічні показники.
Нагадаємо, що 2012-й «Турбоатом» завершив із чистим прибутком в 308 мільйонів гривень. Дохід від реалізації продукції становив 1,4 мільярда гривень, що на 3,5 відсотка більше, ніж у 2011 році, передає наш власкор Микола КОСИЙ.