На Херсонщині зривається відновлення лісів, знищених масштабними пожежами минулих років. Цьогоріч у Цюрупинському, Голопристанському та Каховському районах краю хотіли закласти 1010 гектарів нових соснових та акацієвих насаджень для захисту від спустошуючих суховіїв. Заліснення мало коштувати 8,6 мільйона гривень, проте держава профінансувала програму... на три відсотки. 
А загалом на перші три місяці нинішнього року всі лісгоспи Херсонщини отримали з державного бюджету разом аж 248,7 тисячі гривень — не більш як чотири відсотки від реальної потреби, каже економіст обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Максимчук.
Можливо, потім фінансування збільшать, але час буде згаяно невідворотно. Адже найсприятливіший період для висаджування молодих сосонок — це «лютневі вікна», коли у ґрунті є максимальний рівень вологи. Пізніше закладати нові плантації на території Олешківської пустелі просто не буде сенсу. Якщо ж їх не висадити вчасно, то шість мільйонів саджанців кримської сосни, які вирощували бюджетним коштом протягом двох років, доведеться викорчувати і спалити.
Лісгоспи Херсонщини, звісно, висаджуватимуть дерева і своїми силами. Та коштів на пальне для спеціалізованої техніки у них вистачить максимум на заліснення 500 гектарів. Трудові колективи семи державних лісогосподарських підприємств краю готують звернення до Кабінету Міністрів України із проханням терміново надати гроші.
 
Херсон.