Парламент має якнайшвидше внести ясність щодо строків повноважень депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах до органів місцевого самоврядування 31 жовтня 2010 року. На цьому наголосив віце-президент Української асоціації районних та обласних рад з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, голова Вінницької облради Сергій Татусяк (на знімку) під час виступу на засіданні Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.
Зазначив, що українська асоціація прийняла звернення до парламенту з проханням на законодавчому рівні зафіксувати терміни повноважень місцевих рад. За словами С. Татусяка, цього вимагають керівники і депутати місцевих рад. Адже невдовзі настане період нових перегонів. На місцях нагадують законодавцям, що нелогічно вносити зміни до законодавства під час виборчого процесу.
— Необхідність прийняття такого звернення обумовлена різними правовими позиціями щодо строку повноважень депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах до органів місцевого самоврядування 31 жовтня 2010 року, — наголошує Сергій Татусяк.
Нагадаємо: під час останніх виборів до місцевих рад керівників громад і депутатів обрали терміном на п’ять років. Водночас у законодавстві збережено ще одну чинну норму повноважень для такої категорії органів місцевого самоврядування. Вона становить чотири роки. Така правова колізія може призвести до непорозумінь, наголошують на місцях. Підтверджують сказане прикладами, що мали місце під час останніх виборів до парламенту у жовтні 2012-го. Тому й вимагають невідкладно вирішити питання. Пропозиції знизу донесла до народних депутатів у своєму зверненні названа вище асоціація з питань місцевого самоврядування.
Вінницька область.