2,5 мільйона гривень заборгували органи місцевого самоврядування Миколаївщини Державному підприємству «Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» за роботи з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, виконані відповідно до укладених договорів.

Керівництво інституту звернулося до Головного управління Держземагентства України у Миколаївській області з проханням посприяти у вирішенні цього питання, щоб бодай виплатити заробітну плату працівникам проектного інституту.

Нещодавно на колегії облдержадміністрації начальник головного управління Держземагентства Андрій Мальований зазначив, що замовники — органи місцевого самоврядування — поставилися безвідповідально до виконання доручень Президента України, спрямованих на забезпечення конституційних прав громадян на землю. 2012 року за 100-відсотково виконану роботу з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів проектувальники отримали лише 57,9 відсотка платні. Найбільше заборгували такі райони: Доманівський — понад 390 тисяч гривень, Новоодеський — більш як 242 тисячі гривень, Березанський — понад 172 тисячі гривень, Врадіївський — більш як 159 тисяч гривень та інші.