Вінницька міськрада прийняла рішення виплачувати щомісячні стипендії тим, хто в березні 1944-го визволяв місто від німецько-фашистських загарбників.
Пропозицію про матеріальне заохочення колишніх фронтовиків вніс депутат Олександр Парвадов.
— Жодних заперечень, навіть дискусій з цього приводу в депутатів не виникало, — каже міський голова Вінниці Володимир Гройсман. — Ідею підтримали в комісіях, на засіданні виконкому. Усі погодилися з тим, що визволителів міста слід вшановувати не лише у День Перемоги, і не тільки на словах, а й допомогти їм матеріально.
У Департаменті праці і соціального захисту населення міськради готують списки претендентів на відзнаку, а також розробляють механізм здійснення виплат. «Сума щомісячних виплат залежатиме від того, скільки людей на них претендуватимуть, — зазначає керівник департаменту Лариса Попова. — У нашому списку вже є 14 ветеранів. Щоб його затвердити, слід отримати офіційне підтвердження їх участі в боях за Вінницю. Запит з цього приводу надіслали до архіву, просимо також уточнити списки визволителів міста, щоб не залишити поза увагою, і тим самим не образити, жодного з тих, хто, ризикуючи життям, навесні 1944-го відвоював для вінничан мирне небо».
Вінниця.