Адміністрація Південної залізниці виграла суд проти профспілки. Причиною судових розглядів стала стаття в газеті лідера так званих вільних профспілок, який виступив з гострою критикою на адресу керівництва Південної залізниці. Адміністрація вважає, що завдано шкоди діловій репутації підприємства, та звернулася до суду.
Олександр Абросімов працює начальником поїзда і очолює вільну профспілку на підприємстві. В інтерв’ю журналісту він заявив: пасажирські вагони часто-густо належним чином не ремонтують, а для швидкісних поїздів дорогу і зовсім не пристосовано. Немає достатньої кількості переходів через колії, шлях швидкісного руху не огороджено — гинуть люди...
Керівники залізниці направили до суду позов, зажадали спростування і майже 100 тисяч гривень компенсації. Юрист вільної профспілки стверджує, що голова давав інтерв’ю як фізична особа, профспілка не несе відповідальності за ті факти, які там опубліковано. Суд такі аргументи визнав непереконливими. Служителі Феміди задовольнили позов, профспілку зобов’язали виплатити близько 100 тисяч гривень. Керівництво Південної залізниці судовий процес поки що не коментує. У профспілці тим часом уже готують апеляцію. Якщо суд знову програють — мають намір вийти на акції протесту.