Начальник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Геннадій Савченко на колегії облдержадміністрації прозвітував про початок реалізації перспективного для регіону проекту — будівництва мостового переходу через Південний Буг за участі двох держав — України та Японії. 
Торік для цього об’єкта було розроблено техніко-економічне обґрунтування. Нині триває процес отримання позитивних висновків державної експертизи. До кінця поточного року сподіваються завершити розробку проектно-кошторисної документації цієї масштабної будови, щоб у 2014 році, як і заплановано урядом України і японською стороною, розпочати роботи безпосередньо на об’єкті.
Загалом, інформуючи про стан доріг, їх реконструкцію, ремонт та експлуатаційне утримання, Геннадій Савченко зазначив, що за теперішніх умов, коли руйнування автомобільних доріг триває в геометричній прогресії, півзаходи у вигляді ямкових ремонтів не покращують ситуацію. Інтенсивність руху та навантаження на дороги в регіоні зросли майже в 6 разів. Нині 70 відсотків мережі потребують невідкладних капітальних ремонтів та реконструкцій. Крім того, із 257 мостів та шляхопроводів (загальною протяжністю 6473 погонні метри) 11 мостів (протяжністю 259 погонних метри) перебувають в обмежено працездатному стані та 60 мостів взагалі не відповідають діючим нормативам з вантажопідйомності та габаритів. Технічний стан доріг підтримується винятково за рахунок поточних видатків.
Обласна служба обстоює позицію капітального втручання. Це більш затратно, але надасть покриттю здатності нормально витримувати важковаговий транспорт.
«У 2012 році ми вже розробили проектно-кошторисну документацію, провели відкриті торги, уклали договори на відновлення цього року 172,8 кілометра доріг на суму 1,2 мільярда гривень. Зараз щодо їх виділення проводимо роботу з головним розпорядником коштів — Державним агентством автомобільних доріг України. Ми розуміємо, що фінанси на реалізацію таких амбітних задач чималі, а часто наші бажання не збігаються із можливостями як державного, так і обласного бюджетів. Тому плани будуть відкориговані під реальні обсяги виділеного фінансування», — підсумував Геннадій Савченко.