Будівництво газового дюкеру й котельні в Качі перебуває під контролем місцевої влади. Повідомлення такого змісту, що з’явилося на сайті Севастопольської міськдержадміністрації, стало відповіддю на звинувачення Рахункової палати України влади міста в тому, «...що будівництво низки об’єктів соціальної сфери не було завершено в запланований термін, а також не були вчасно освоєні відповідні кошти».

«Севастополь останніми роками вирізняється високими темпами будівництва житла, тому міська влада приділяє пильну увагу розвиткові соціальної сфери, введенню до ладу нових і проведенню реконструкції наявних соціально важливих об’єктів, — ідеться в повідомленні прес-служби СМДА. — Однак, через низку об’єктивних причин, у тому числі невчасне перерахування коштів із державного бюджету, терміни здачі об’єктів в експлуатацію переносяться». До цього розряду потрапили «...газопровід високого тиску через Севастопольську бухту до центральної частини міста й котельня в смт Кача».

Пояснюючи причину перенесення строків введення в експлуатацію об’єктів, управління капітального будівництва (УКБ) СМДА пояснює, що «у зв’язку з виробничою необхідністю, пов’язаною із внесенням змін... проектно-кошторисну документацію було відправлено на державну експертизу відповідно до вимог чинного законодавства. Позитивний висновок експертної організації на момент проведення ревізії Рахунковою палатою України перебував на узгодженні із зацікавленими особами. Отже, УКБ СМДА не має законних підстав для продовження будівництва й витрати бюджетних коштів без затвердження відкоригованого проекту будівництва у встановленому законодавством порядку».

Проте з повідомлення прес-служби міськдержадміністрації виходить, що проведені роботи «...на сьогоднішній день» дали «можливість здійснювати подачу теплоносія жителям смт Кача». І остаточне розв’язання проблеми місто готове взяти на себе: «Ураховуючи особливу значущість об’єкта, для повного завершення робіт запропоновано включити фінансування продовження робіт в обсязі затвердженої проектно-кошторисної документації до Програми економічного та соціального розвитку Севастополя на 2013 рік».

 

Севастополь.