Трамвай, що рухався у Вінниці за маршрутом «Залізничний вокзал—Вишенька», опинився на асфальті на вулиці 50-річчя Перемоги.

— На щастя, сталося це на невеликій швидкості, саме коли трамвай зупинявся, тому ніхто з пасажирів не постраждав, — каже головний інженер комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» Михайло Луценко. — За попередньою версією, причиною аварії є пошкодження колії, спричинене перепадами температур. Обставини надзвичайної пригоди встановлюють фахівці.

Упродовж години залізного «коня» ставили на ноги. За цей час майстри виконали зварювальні роботи на місці пошкодження рейок. Тим часом перевезення пасажирів на маршруті організували автобусами — підприємство, окрім трамваїв і тролейбусів, має й автобусний парк.

Ще одну транспортну пригоду з порушенням графіка руху трамваїв зафіксовано на майдані Гагаріна, де сходяться трамвайні колії трьох маршрутів. Трамвай з двох вагонів розділився навпіл. Один вагон опинився на коліях маршруту №4, другий — маршруту №1. Фахівці підприємства пояснюють це збоєм у роботі механізму, що автоматично переводить стрілки напрямку руху. «Вода метал точить», — так висловився один з ремонтників, натякаючи тим самим, що рейки тривалий час перебувають у воді через танення снігу.