Національна оперета України — один із найстаріших музично-театральних закладів столиці — запрошує 19 грудня на святковий вечір «Bravo l’Operette!» з нагоди свого 80-річного ювілею.

Здавалось би, театр за своєю природою — дзеркало життя. І якщо дійсність іноді дає нам підстави для песимізму — то й театр не може цього уникнути. Але оперета — не така! Вона випромінює оптимізм, і в цьому з нею може зрівнятися хіба що театр для дітей. Наша оперета виникла не за кращих часів — 1934-го. Та й попереду в неї було чимало випробувань. Скажімо, кілька воєнних років колектив провів у Казахстані, в евакуації. І залишався вірним світлим ідеалам свого мистецтва — бо саме тоді люди найбільше потребували віри у завтрашній день.

Нині Україна теж переживає непрості часи, нам доводиться докладати багато зусиль для єднання та захисту Батьківщини. Не варто падати духом, треба створювати і знаходити привід для радості та доброти.

Художній керівник Національної оперети заслужений діяч мистецтв України Богдан Струтинський: «Театр — це проекція майбутнього держави. Оперета — музична стихія, повна емоцій та почуттів, гармонійне поєднання мудрості класики і запалу авангарду. Це музика, що надихає, лікує, пробуджує жагу до життя... Уся діяльність Національної оперети України, всі наші здобутки й успіхи — заради процвітання українського суспільства, задля підтримки, ствердження та популяризації всього українського!»

До свого ювілею Національна оперета пропонує глядачам наповнену оптимізмом, гармонією та приємними несподіванками програму «Bravo l’Operette!» До цього унікального концерту ввійдуть кращі з кращих хітів та багато несподіваних прем’єр. На публіку чекає вибуховий заряд всепоглинаючої енергії світла і добра у грандіозному святковому дійстві за участю трупи театру. На ювілей запрошено друзів оперети — найвідоміших артистів з музичних театрів України та Європи. Також серед поважних гостей — Прем’єр-міністр України, міністр культури, київський міський голова, представники посольств Франції, Німеччини, Румунії, Литви, Угорщини, Болгарії, Грузії.

Сторінки минулого, сучасність і проекція майбутнього зійдуться на сцені театру як символ безкінечності, єдності, розвитку та процвітання, що уособлює магічне число 80.

На знімку: артисти столичної оперети Ася Середа-Голдун та Арсен Курбанов у виставі «Мадемуазель Нітуш».

Фото надане театром.