26 міських та селищних голів Придесення візьмуть участь у реалізації спільного проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області».

У Чернігові 11 лютого укладено протокол намірів щодо реалізації освітнього проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області». Документ підписали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та керівник представництва фонду Ганса Зайделя (Федеративна Республіка Німеччина) в Україні Сергій Загорний. Безпосередньо ж у ньому будуть задіяні 26 міських та селищних голів Придесення.

«Власне, забезпечення сталого розвитку регіонів — мета, покладена в основу програми економічних реформ на 2010—2014 роки, — зазначив на заході керівник області. — У нашому випадку йдеться про сприяння спроможності до сталого розвитку малих міст та селищ Чернігівщини. Їхня роль визначена об’єктивними чинниками, адже майже половина населення області (46%) — сільське, тоді як середній показник по Україні становить 36%. Майже третина сільського населення проживає у селищах, що поєднують у собі риси та проблеми малого міста і великого села. Тож селища, а разом з ними й малі міста — важлива ланка у народногосподарському комплексі Чернігівщини. Вони — центр економічного тяжіння навколишніх сіл».

На зустрічі з очільниками територіальних громад Придесення в Чернігівській обласній раді директор представництва фонду Ганса Зайделя в Україні Сергій Загорний повідомив, що ідея нинішнього проекту — поділитися з керівниками малих міст Чернігівщини вже апробованим досвідом міст Баварії. Останній має сприяти ефективності владних структур на місцевому рівні. Про конкурентоспроможність міст, шляхи її підвищення розповів керівник управління економіки та розвитку м. Кемптен Ріхард Шісль. Перед головами територіальних громад Чернігівщини також виступили з цікавими повідомленнями голови міст Жовква та Кам’янка-Бузька Львівської області Петро Вихопень та Олег Омелян, керівник Інституту врядування (м. Львів) Анатолій Чемерис.

Чернігів.

Керівники територіальних громад Олександр Бичков (Семенівка), Валентина Саверська-Лихошва (Варва), Валерій Кравцов (Макошине), Сергій Пунтус (Новгород-Сіверський) обговорюють насущні питання під час зустрічі.

Фото автора.