Понад 600 вимушених переселенців, які прибули на Вінниччину із зони бойових дій на Донбасі, отримали разові грошові виплати від двох міжнародних організацій.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців передало 442 потерпілим грошову допомогу на загальну суму 2 мільйони 205 тисяч 750 гривень. Виплати здійснюють через департамент соціальної політики Вінницької ОДА. Одна з міжнародних організацій з Канади передала 191 сім’ї рахункові картки на придбання товарів у мережі магазинів однієї з великих торговельних компаній. Загальна сума такої допомоги становить 627 тисяч гривень. На кожну родину — понад три тисячі гривень.

Як повідомили у департаменті соціальної політики ОДА, починаючи з 6 лютого, переселенці можуть також отримувати виплати за листками непрацездатності, допомогу у зв’язку із пологами та народженням дитини та на поховання. Для цього необхідно звернутися до відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за місцем нового проживання. Якщо в когось з отримувачів відсутні необхідні документи, фахівці підкажуть, як вийти із ситуації.