Дорогі інсулінові помпи американського виробництва отримали в подарунок від Харківської обласної прокуратури шестеро маленьких пацієнтів з цукровим діабетом.
Рішення не стояти осторонь та всіляко допомагати людям, які страждають на цю підступну недугу, за словами прокурора Харківської області Геннадія Тюріна, було прийнято ще минулого року, напередодні Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом. Тоді всі співробітники прокуратури — а це 740 осіб — вирішили направити свій одноденний заробіток на закупівлю інсулінових помп та необхідних витратних матеріалів до них. Загальна сума зібраних коштів становила 149 тисяч гривень.
— Уже кілька років ми успішно шефствуємо над Богодухівським спеціалізованим інтернатом, надаючи не лише матеріальну допомогу для поліпшення побутових умов, а й часто проводимо з вихованцями різноманітні заходи, спортивні турніри, свята, отримуючи при цьому величезне задоволення від спілкування з дітьми. І мені також дуже приємно, що нашу пропозицію виступити ініціаторами цієї благодійної акції підтримав увесь колектив прокуратури. Адже це нормально, що служителі закону не тільки вимогливі та суворі, а й мають добре серце.