Харківські лікарі заявили, що їх німецькі колеги самоусунулися від лікування Тимошенко. Таке повідомлення з’явилося напередодні в деяких інтернет-виданнях Харкова.
«Німецькі лікарі самоусунулися від лікування екс-прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Харківські лікарі готові взяти на себе подальшу реабілітацію екс-прем’єра». Про це 6 лютого заявив журналістам завідувач кафедри психотерапії Харківської медичної академії післядипломної освіти Борис Михайлов.
— Формат взаємодії з німецькими колегами себе вичерпав: дев’ять місяців триває процес терапії, майже 600 лікувальних процедур було проведено. Останнім часом німецькі колеги самоусунулися від супроводу пацієнта, — заявив Михайлов.
За словами Тамари Міщенко, члена медичної комісії зі спостереження за здоров’ям Тимошенко, керівника відділу судинної патології головного мозку Інституту клінічної та експериментальної неврології і психіатрії та наркології НАМН України, всі рекомендації німецьких лікарів уже вичерпано, було проведено велику кількість різних маніпуляцій і процедур. Подальші терміни й тактика лікування залишаються невизначеними. Непокоїть, що ж робити далі із цією ситуацією?
— Мені доручили донести думку медичної громадськості, професорського й викладацького складу, що склалася ситуація, коли німецькі лікарі залучаються до консультативної або іншої участі в лікуванні Тимошенко й водночас не відповідають за результат, — заявив ректор Харківського національного медичного університету Володимир Лісовий.
— Вони відповідають за її здоров’я, але останнім часом щось їх не видно, невідомо коли вони прибудуть і чи прибудуть взагалі, — заявив голова Харківського медичного товариства Микола Хвисюк.