Після планового ремонту на Чорноморському суднобудівному заводі в Миколаєві екіпаж ракетного корвета «Придніпров’я» під командуванням капітана 3 рангу Анатолія Хапова повернувся на місце своєї дислокації до Севастополя.

В акваторію ЧСЗ корвет увійшов торік у серпні. Зважаючи на свій «зрілий вік», він підлягав суттєвому оновленню. До речі, ракетний катер «Р-54» було збудовано 1982 року, а згідно з Договором про розділ Чорноморського флоту 1997-го його було передано Військово-Морським Силам України як ракетний катер «Нікополь». У квітні 2002 року він отримав нову назву — корвет «Придніпров’я». З того часу брав участь у зборах-походах кораблів ВМС України та навчаннях «Сі Бриз».

Як зазначив генеральний директор ЧСЗ Валерій Калашников, на заводі відновлено обшивку корпусу, проведено ремонт гвинтово-рульового комплексу та донної арматури корабля.

Також було виконано трудомістку заміну металу в бокових постах та машинних відділеннях.

«Підприємство впоралося зі своїм завданням. Повернення «Придніпров’я» до життя є черговим свідченням нашої плідної співпраці з миколаївськими корабелами. Найближчим часом, після остаточного завершення відновлювальної технічної готовності, корвет продовжить виконувати своє завдання в складі бойового ядра ВМС України,» — наголосив начальник управління експлуатації і судноремонту Командування ВМС Збройних Сил України Михайло Токар.

Фото надане прес-службою ЧСЗ.

Корвет «Придніпров’я» залишає док ЧСЗ.