У Харкові 5 лютого поховали суддю Фрунзенського районного суду Володимира Трофимова та його сім’ю. На похорон, крім родичів, прийшли колеги, сусіди й близькі покійних. Нагадаємо, 15 грудня Трофимова, його дружину, сина та невістку було виявлено обезголовленими у власній квартирі.
За неофіційною інформацією з правоохоронних органів, слідство дозволило поховання, адже всі необхідні експертні заходи завершено. Утім голови вбитих досі не знайдено, вбивство не розкрито.
Слідство спочатку розглядало чотири версії: убивство на ґрунті неприязні в родинних стосунках, з ритуальною метою, через професійну діяльність та з метою заволодіння майном. Пізніше, зі слів керівників правоохоронних органів країни, перші дві версії не підтвердилися, а основною стала остання — злочин скоєно з метою викрадення частини дорогої колекції.
Не відкидають і версію про зв’язок убивства зі службовою діяльністю судді Трофимова. Хоча останнім часом він вів незначні справи, але є вірогідність його посередництва в справах, пов’язаних з великими грошима. Причому кошти могло бути отримано, а справу не зроблено. Звідси й жорстока помста.
До розслідування справи, що зайшла в глухий кут, долучилися навіть екстрасенси... Деякі пророкують, що голови знайдуть, коли зійде сніг, або в парковій зоні, або в якомусь саду в межах Харкова. А трагедія, мовляв, сталася таки на ґрунті професійної діяльності вбитого.