Учора ливарний цех ВАТ «Турбоатом», де напередодні сталася сильна пожежа, відновив роботу. Як повідомив о 14 годині дня нашому кореспонденту генеральний директор підприємства Віктор Суботін, цех працює в штатному режимі.
За його словами, раніше запланована модернізація цеху у зв’язку з останніми подіями пройде в прискореному режимі. Він також відзначив високий професіоналізм пожежної команди, яка працює на заводі. «Протягом трьох хвилин після виклику вона прибула на місце події і оперативно ліквідувала пожежу», — зазначив генеральний директор.
Нагадаємо, 1 лютого наприкінці робочого тижня близько 16:30 в результаті закорочення загорівся трансформатор у ливарному цеху. До 18:30 пожежу було ліквідовано. Жертв і постраждалих немає. 
— Ми проводимо серйозну роботу з оновлення обладнання підприємства. І ливарний цех — один з об’єктів глибокої модернізації. Минулого року було поставлено формувальну лінію італійського виробництва вартістю близько 2 мільйонів євро, замінено обладнання обрубної ділянки вартістю близько мільйона євро. На цей рік заплановано заміну трансформатора, сталеплавильних печей, системи очищення повітря на ливарній ділянці. 1 лютого розглядали пропозиції постачальників, у тому числі й щодо трансформатора. І в той момент, коли засідала тендерна комісія, трансформатор вийшов з ладу, — розповів Віктор Суботін.