На Прикарпатті поставлено довгоочікувану крапку в проміжних перегонах
Депутати постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій прийняли рішення про виділення 856 тисяч гривень Івано-Франківській, Надвірнянській та Снятинській виборчим комісіям, де 27 січня відбулися проміжні вибори до обласної ради.
Нагадаємо, що минулого тижня, провівши вибори і визнавши їх такими, що відбулися, дві районні виборчі комісії відмовились транспортувати виборчу документацію до територіальної виборчої комісії (ТВК), мотивуючи недостатнім фінансуванням усього виборчого процесу.
Протягом тижня велися перемовини. Спочатку на засіданні ТВК голови, секретарі та бухгалтери трьох виборчих комісій показали свої розрахунки. Далі останні стали предметом розгляду депутатів бюджетної комісії за участю першого заступника голови обласної ради Олександра Левицького та спеціалістів головного фінансового управління обласної державної адміністрації. Вислухавши та обговоривши всі «за» та «проти», депутати зійшлися на думці, щоб у першу чергу профінансувати зарплату членам комісій за фактично виконану роботу в сумі 856 тисяч гривень. Решту фінансових розбіжностей щодо додаткових витрат розглядатимуть після надходження підтверджувальних документів на них, оскільки надто дороге встановлення кабінок для голосування та ціни на канцтовари більшість депутатів визнали невиправданими.
Минулої п’ятниці бюлетені та протоколи з вище згаданих округів було доставлено до ТВК. Документи підтвердили попередні результати проміжних виборів до обласної ради: в Івано-Франківську переміг член всеукраїнського об’єднання (ВО) «Свобода» журналіст обласного телебачення «Галичина» Іван Харук; у Снятині — Іван Угрин, представник ВО «Батьківщина»; у Надвірній — член Української республіканської партії (голова всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка) Володимир Грабовецький.
Сьогодні результати проміжних виборів офіційно оприлюднять в обласній газеті «Галичина».
Івано-Франківськ.